Μετά την επέμβαση βλεφαροπλαστικής εφαρμόζεται πιεστική επίδεση στα μάτια για 2-3 ώρες ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται το οίδημα και η αιμορραγία. Μετά την αφαίρεση της πιεστικής αυτής επίδεσης ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του την ίδια ημέρα. Δεν απαιτείται δηλαδή παραμονή και διανυκτέρευση του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Ενός βαθμού οίδημα και πιθανοί μώλωπες είναι αναμενόμενοι μετά την επέμβαση και υποχωρούν σταδιακά εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Τα ράμματα αφαιρούνται μία εβδομάδα μετά την επέμβαση ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στις κοινωνικές του υποχρεώσεις μετά από 7-10 ημέρες.

Η επούλωση από την επέμβαση διαφέρει από άτομο σε άτομο αλλά γενικά το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο και η τομή από την επέμβαση καθίσταται αόρατη εντός λίγων εβδομάδων.

Επειδή τον πρώτο καιρό μετά την επέμβαση τα μάτια μπορεί να είναι λίγο ευαίσθητα στο φως, τον αέρα και το κλιματιστικό συνιστάται η χρήση σταγόνων τεχνητών δακρύων που ενυδατώνουν και προσφέρουν την αναγκαία προστασία στα μάτια.